Boomverzorging    Voedselbossen    Natuurbeleving

 
 

 

Boomverzorging

#Boomprofessor

Elke boom en omgeving is uniek, ik kan u helpen om de juiste boom op de juiste plaats te planten. Dit zorgt voor optimale groeicondities en minimaal onderhoud in de toekomst.

U heeft al een boom en wilt deze laten verzorgen, dan kijk ik naar de algehele gezondheid van uw boom en of deze gevaren kan opleveren voor de omgeving.

Na uw wensen gehoord te hebben zal ik aanbevelingen doen om de conditie van de boom te verbeteren en evt. maatregelen te nemen om mogelijke gevaren te minimaliseren. Van bodemverbetering tot snoei.

Staat een boom echt op de verkeerde plek (is niet te verplaatsen) en/of deze vormt een direct gevaar voor de omgeving dan kan ik deze voor u demonteren. Soms is hier een vergunning voor nodig, ik kan u begeleiden bij de vergunning aanvraag of de aanvraag voor u doen.

Bij voorkeur ontvang ik een foto van de boom of bomen met de vraag of zorg die u heeft. Deze kunt u mailen naar simon_dermout_cramer (apenstaartje) hotmail.com

Dan neem ik contact met u op en kom ik indien nodig vrijblijvend even kijken. Dan geef ik advies voor de te nemen acties en een inschatting van de kosten.

Ik werk samen met verschillende professionals uit het veld en kan zo de expertise betrekken die nodig is bij het veilig en goed uitvoeren van uw opdracht.

Bij spoed, zoals stormschade en directe gevaren, kunt u me ook telefonisch bereiken op 06-24735526

Voedselbossen

#Boomprofessor

Heel Nederland een voedselbos

Gaaf dat je nieuwsgierig bent naar voedselbossen. Het leuke is dat het echt niet zoveel werk is als je misschien wel denkt. In een paar jaar verandert een weiland in iets wat al aardig op een bos gaat lijken en hoe ouder het wordt, hoe meer het voor jou gaat zorgen.

Wij helpen je kiezen en maken de mogelijkheden inzichtelijk. Laten we overvloed creëren voor elkaar.

Elk voedselbos is uniek, laten we samen jouw paradijs vormgeven.

Van project management, concept ontwikkeling, aanleg en onderhoud. In alle stappen van de ontwikkeling van een voedselbos kan ik u bijstaan en/of in contact brengen met de juiste expertise en hulp op het juiste moment.

Ik werk hierin samen met verschillende professionals uit het veld, zoals;

https://www.voedselboskabouters.nl/


Natuurbeleving

#Letthekidsplayoutside

De doelgroep waar ik het meeste mee werk zijn kinderen in de leeftijd van 4 tot 12 jaar. Maar af en toe een groep pubers is ook leuk.

Deze breng ik op verschillende manieren in contact met de natuur door samen te ervaren. Hierin neem ik het voortouw in kleine klusjes (bijv. wilgen snoeien en vlechten, paden begaanbaar maken en houden, klimmen in de boom) en geef zoveel mogelijk ruimte voor wat kan ontstaan. De verwondering en belevingswereld van kinderen staat hierin voorop. 

Voor activatie en vormgeving van activiteiten gebruik ik de methodiek van www.childreninpermaculture.com

Voor de volgende organisaties heb ik projecten gerealiseerd rondom natuurbeleving.

http://www.roots-of-the-earth.eu/

https://lievelinge.nl/

https://www.kinderopvangwonderboom.nl/